Nyheter

Skaper et tiltrekkende regionssenter

Bryne skal være regionssenteret på Jæren og skal tilby de tjenester man forventer fra et moderne bysentrum. Et viktig ledd i utviklingen er den nye kinoen, som snurrer film nå til høsten. — Jobben som gjøres i Bryne sentrum nå vil kunne trekke flere bedrifter og nye innbyggere til Jæren, mener kulturhussjef Åse Skrudland.

Dato: 22. mars 2018 |

Kulturhussjef i Time kommune Åse Skrudland

I september 2018 åpnes dørene til en 2000 kvadratmeter stor ny kino i Bryne Torgsenter, som har stått tomt de siste fem årene. Fire saler med til sammen cirka 500 seter, topp moderne lyd- og bildeutstyr og tilhørende fasiliteter skal etter planen trekke 115 000 besøkende hit hvert år.

– Det er en dobling i forhold til dagens tall på kinoen i Storstovå, men det er et realistisk tall. Med fleksibiliteten vi får med fire saler i stedet for én, helt nytt utstyr og et lokale som fra bunnen er tilpasset kinofunksjonen, er jeg ikke i tvil om at vi vil få nye kinogjester, at folk som allerede går på kino vil gå enda oftere, og at jærbuer ikke lenger vil reise til Sandnes eller Stavanger for en helaften med film og restaurantbesøk, forteller kulturhussjef i Time kommune Åse Skrudland, som poengterer at denne kinoen er et tilbud til alle innbyggerne på Jæren, ikke bare timebuen.

Burgerhouse skal inn

Burgerhouse skal inn

Mer enn bare kino

Den nye kinoen skal nemlig ikke bare være en kino. Det er allerede avgjort at kaffekjeden Coffeberry skal inn, og burgerstedet Burgerhouse og den italienske restauranten Al Forno får også plass. I tillegg til kinokiosken, som skal driftes av Time kommune, jobbes det også med å få inn en stor næringsaktør i andreetasjen. Det vil også være kontorlokaler i bygget, som til sammen er på cirka 5000 kvadratmeter. Planen er at det skal være aktivitet på huset fra morgen til kveld og man har derfor samlet en rekke aktører som ikke konkurrerer, men som utfyller hverandre bra.

– Dette er gode, etablerte konsepter som passer veldig fint sammen med kino og som ikke finnes i området fra før. Tilbudet i dette bygget vil nok gjøre at mange stopper her i stedet for å ta turen inn til Sandnes og Stavanger, forteller kulturhussjef Skrudland, og forklarer at byggingen er godt i gang og alt er i rute til ferdigstillelse av bygget før sommeren, med påfølgende installasjon av kinoteknisk utstyr, og åpning i september.

Det blir kaffe fra morgen til kveld

Det blir kaffe fra morgen til kveld

Tiltrekkende for nye bedrifter

Interessen blant bedrifter for å etablere seg i bygget har vært stor, og dette vil nok også smitte til nærliggende næringslokaler. Når man vet at det vil komme over 100 000 potensielle kunder til dette bygget hvert år, er det definitivt mange næringsaktører som vet å dra nytte av det og vil posisjonere seg slik at de får positiv effekt. Og beliggenheten midt i Bryne sentrum, tett på tog- og busstasjon, er jo allerede veldig attraktiv.

– Kinoen vil gi synergier i det lokale næringslivet, og jeg er ikke i tvil om at dette vil trekke nye bedrifter til Bryne og Jæren. Jærbuer er veldig positive til dette prosjektet – flere har omtalt det som et ledd i «å ta byen sin tilbake», der man får større handelsaktivitet også utenfor kjøpesenter, forteller Skrudland, og fortsetter:

Storstova får rom for mer

Storstova får rom for mer

– Når det finnes gode tilbud, trekker det folk, noe som igjen tiltrekker nye butikker og bedrifter. Vi ønsker å skape mer liv rundt torget og i Storgata, og nå vil vi ha store magneter i hver ende med kinoen og M44 – det er et godt utgangspunkt for å skape et levende sentrum med mye kultur, handel og andre aktiviteter. Vi har også et mål om å skape verdens smarteste gågate, og det er jo naturlig at den nye kinoen vil spille en viktig rolle der, fastslår Skrudland.

Tiltrekkende for nye beboere

Undersøkelser viser at kulturtilbud har veldig mye å si for hvor folk bosetter seg. Jæren har alltid hatt mye å by på i den sammenheng, blant annet med rike revy-, teater- og musikkmiljø.

– Ingen vil flytte til en plass der det ikke skjer noe. Gode kulturarenaer tiltrekker nye innbyggere, og den nye kinoen vil definitivt telle positivt i den sammenheng. Både for det den er selv, men også fordi dette betyr at vi kan bruke Storstova på en helt ny måte. Vi får med dette både en fullverdig kino og et levende kulturhus som kan romme både lokale og nasjonale aktører, sier kulturhussjef Skrudland, og forteller at det våren 2018 skal gjennomføres en mulighetsstudie av hvordan Storstova kan brukes når kinoen flytter til nytt bygg i september.

– Det er veldig mange muligheter her og det er utrolig spennende for både nåværende og nye innbyggere på Jæren!

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere