Nyheter

Positiv helsefremtid på Jæren

Time kommune satser på helsefaget, og i årene fremover vil det være mange muligheter for en karriere her. Gjennom prosjektet Menn i helse har blant annet Terje Egeland fått sjansen til å entre et spennende fagfelt.

Dato: 11. mai 2018 |

– Det er stort behov for helsefagarbeidere på Jæren i fremtiden, og det vil være gode jobbmuligheter innen hele bredden av helse og omsorg. Et heldekkende helsevesen er veldig viktig for å skape et bra bosted, og vi jobber alltid for å bidra til god rekruttering til yrket, sier Katrine Aure, førstekonsulent i Time kommune.

Time kommune er en av partnerne i LINK Jæren

Veien til en ny karriere
– Hvordan har du det i dag, spør Terje Egeland Solvor, en av beboerne på hans avdeling på Bryneheimen.

I vinter fant han en beskrivelse av Menn i helse, et rekrutteringsprosjekt som har som mål å gi menn som får støtte av NAV en vei til å bli helsefagarbeidere.

– Jeg kjente meg igjen i det som stod i den beskrivelsen – jeg var arbeidsledig, liker å jobbe med folk og kunne gjerne tenke meg å prøve ut en ny karriere i helsefaget. Først var tanken litt skremmende, men etter hvert som den modnet ble jeg mer sikker på at det var dette jeg ville. Så gikk det slag i slag fra jeg meldte interesse til informasjonsmøte til gruppeintervju, før jeg fikk gladnyheten om at jeg var én av de heldige som fikk være med i programmet, forteller helserekrutt Terje.

Lær mer om Menn i helse-prosjektet

Bra tilrettelegging av Time
Siden mars har Terje hatt praksis på Bryneheimen, med Torbjørg Johannsen som veileder. Hun er veldig glad for at flere, spesielt menn, får øynene opp for helsefaget.

Katrine Aure, Terje Egeland og Torbjørg Johansen forteller om viktigheten av et godt helsevesen i kommunen.

– Dette er et fantastisk yrke, med utrolig mange varierte jobbmuligheter. Terje har glidd rett inn i miljøet, og både medarbeidere og brukere setter stor pris på å ha ham her. Jeg syns det er veldig bra at Time kommune tilrettelegger for videre utvikling og rekruttering inn i faget – både gjennom program som Menn i helse, men også at de jobber med å få flere heltidsstillinger og en konkurransedyktig lønn, sier Torbjørg.

Neste skritt på veien for Terje blir sommerjobb innen helsevesenet, før han i høst begynner på VG1 programfag helse, samtidig som han går videre i praksis. Så, etter nyttår, bærer det videre til VG2.

– Jeg stortrivs på Bryneheimen, og har blitt veldig godt mottatt. Vi blir oppfordret til å prøve ut forskjellige greiner av helse- og omsorgsfaget når vi er i praksis, så jeg skal videre til en annen plass i høst, forklarer Terje.

Vil du jobbe i Time kommune? Se ledige stillinger her

Vinn-vinn-vinn
Menn i helse-prosjektet ble startet i 2017 som et samarbeidsprosjekt mellom NAV, kommunene, fylkeskommunen, fylkesmannen, KS og Helsedirektoratet, og Time kommune ble med på laget når andre runde startet i vinter. Målet er at stadig flere kommuner, som Klepp og Hå, skal bli med, at det skal bli enda flere praksis- og læreplasser, og at dette blir en del av den ordinære driften i kommunene, med inntak via NAV hvert år.

Menn i helse-prosjektet har vist seg å være en stor suksess

– Dette er et veldig bra konsept. Vi tror det er bra for både arbeidsmiljøet og for brukerne å få inn flere menn i omsorg, vi får gjennom dette rekruttert flere gode fagfolk inn i et område som trenger det, og i tillegg får arbeidsledige i kommunen som ikke hadde noe å gå til en ny utdanning og en vei tilbake til yrkeslivet. Det er vinn-vinn-vinn, fastslår Katrine.

Terje er i hvert fall veldig fornøyd med valget han har tatt, og sier at han ikke kunne tenke seg å vende tilbake til sin tidligere karriere innen logistikk.

– Dette er det mest givende arbeidet og den beste arbeidsplassen jeg har hatt. Hadde jeg visst hva dette yrket innebar tidligere, hadde jeg definitivt skiftet karriere for lenge siden. Så om andre som vurderer dette får sjansen – grip muligheten, inviterer Terje, og minner om at det vil mangle inntil 35000 fagarbeidere i helse- og omsorgsyrker innen 2035.

Vil du lære mer om jobbmulighetene på Jæren? Meld deg på LINK Jæren sitt nyhetsbrev her

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere