Nyheter

Bygger fellesskap på tur

For å skape en arbeidsplass med godt miljø og høy trivsel er det viktig at det er mer enn en jobb. Fellesaktiviteter utenfor arbeidsplassen er en viktig faktor for å lykkes med det, og det var grunnen til at 23 Risa-ansatte onsdag 30. august dro på en liten tur. 

Dato: 10. oktober 2017 |

– Vi fikk en invitasjon i mailen fra Kirsten og Bjørn om å møte opp ved kaien i Sandnes klokken 14 ikledt varme klær, men ingen visste nøyaktig hva vi skulle, eller hvem andre som var med, forteller Torill Sigurdsen, personalsjef i Risa.

Først til toppen
De 23 utvalgte fikk utdelt hver sin Risa-lue, og steg så om bord i racerbåter som tok dem på en sightseeing i skjærgården rundt Ormøy. Flørlitrappene var målet for dagen.

– I denne gjengen er det et ekstremt konkurranseinstinkt – noe som er typisk for Risa-folk, så det ble fort en diskusjon om hvem som ble førstemann opp. Så nesten før vi hadde lagt til kai, var folk i fullt firsprang. Været var strålende, humøret på topp og opplevelsen var helt fantastisk, forteller Torill, som kan avsløre at vinneren brukte 46 minutter på å komme seg opp trappene.

– Da vi kom ned igjen ble det disket opp med herlig tapas-middag, og stemningen var skyhøy. Noen hoppet i sjøen for å kjøle seg litt ned, og absolutt alle var enige om at det hadde vært en knallhard, men utrolig fin tur.

Skaper samhold og kultur
Selv om kroner og ører selvsagt er viktig for jærske bedrifter, er det typisk at bedriftene her i regionen først prioriterer de ansatte og arbeidsmiljøet.

– Turer som dette handler om å skape samhold og kultur, og sosialt samvær er definitivt med på å gjøre en bedrift sterkere. De som var med på denne turen var en blanding av nyansatte og gamle travere, så det var en god anledning til å bli kjent på tvers av avdelinger i andre omgivelser enn rundt møtebordet. Det er ting som dette som gjør at folk blir værende i en bedrift, og som gir andre lyst til å komme hit. Ja, hverdagen skal være hardt arbeid som folk trives med, men man må også ha litt utenom for å bygge den fellesskapsfølelsen. Det skaper en jobb med mening, fastslår Torill.

Hun sier at de ansatte i Risa er ute på minst én aktivitet utenom jobben hvert år, og at det i tillegg ofte er teambuilding på lærlingesenteret på Eikeland gård.

– Jeg vet at mange her i Risa nå sitter og håper at invitasjon til neste arrangement snart kommer.

Og ytterligere sosialisering mellom nytt og gammelt vil nok trenges også fremover. Risa har for tiden en rekke ledige stillinger utlyst, og trenger blant annet maskinførere, formenn og anleggsledere.

Se oversikten her: http://risa.no/ledige-stillinger/

Andre ledige stillinger i regionen kan du finne hos LINK Jæren: http://linkjaeren.no/stilling/

 

 

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere