Nyheter

Fremtidsrettet og store karrieremuligheter

Prosjektingeniør Kjartan Topstad Konradsen (26) og prosjektleder Kevin Omland (24) ser begge for seg en lang og allsidig fremtid i DNF. Kunnskaps- og installasjonsbedriften tilbyr variasjon i fagfeltet med mulighet for stor karriereutvikling.

Dato: 8. august 2019 |

– Siden DNF er en teknisk totalleverandør har jeg mulighet til å bevege meg innenfor flere områder og forskjellige ansvarsroller. Jeg kan føle meg frem etter hva jeg synes er mest interessant. Det gjør at jeg ser for meg en lang framtid her, forteller Kjartan Topstad Konradsen, fra Vennesla.

Med en master i fornybar energi fra Universitet i Agder, og studier innen bygningsteknologi fra universitet i Tromsø, er han godt rustet til å utføre arbeidsoppgavene sine.

– Fornybar energi som sol, vind, vann og biomasse er noe jeg kan relatere til i min hverdag. Fornybar energi er svært interessant og jeg har lært enormt mye. Det er et fremtidsrettet studie som vi kommer til å ha god bruk for. Etter endt master, fant jeg ut at jeg ville utnytte dette i bygg.

Kjartan startet som prosjektingeniør i april og takket ja til jobben fordi DNF gav han mulighet til å holde seg oppdatert i faget. Han har en bred teknisk utdannelse og det var viktig for Kjartan å få brukt mye av kompetansen sin.

– Jeg får spennende prosjekter og mulighet til å ta del i komplekse, nye bygg. Jeg ble tatt svært godt imot og ble raskt med i prosjekter og fikk fort ansvar. Dessuten jobber jeg med dyktige kollegaer som alltid stiller opp og kan svare på det jeg lurer på.

Prosjektingeniør Kjartan Topstad

Prosjektingeniør Kjartan Topstad Konradsen forteller at en masterutdannelse i fornybar energi kan være krevende og kan ta litt tid.         – Hvis man bygger seg et sosialt nettverk og hjelper hverandre med sine styrker, så går det veldig greit, sier han.

Fra Vennesla til Jæren
DNF har VVS, elektro, automasjon og service som sine fagfelt, og har alltid vært et firma Kjartan har siktet seg mot. Han forklarer at mye av politikken og teknologien utvikler seg mer og mer mot tekniske bygg og at det er svært spennende å følge utviklingen.

– Hovedgrunnen til at jeg dro til helt til Jæren var at DNF liker å være med tidlig i byggefasen og virket genuint interessert i å være i front på nye løsninger. DNF gir meg muligheten til å holde meg oppdatert på det nyeste. Motivasjonen fra min utdannelse var at jeg ville bygge for fremtiden og det føler jeg DNF gir meg muligheten til.

Kjartan har lært mye på kort tid og har allerede fått tatt del i flere prosjekter. 26-åringen jobber inn mot salgsavdelingen hvor det gjelder å vinne prosjekter. Kjartans jobb er å beregne energibehovet til nye bygg. Han har ansvaret for å finne tilstrekkelig isolering og energibærere som skal til for å nå kundens krav, som blant annet TEK 17, passivhus, plusshus og svanemerket. Det skal være et godt inneklima ved å ha tilstrekkelig luftmengde, varme, kjøling og solavskjerming.

– Jeg setter meg godt inn i et prosjekt ved å forstå kundens krav og energiberegner med hjelp av dataprogrammer. Etterpå diskuterer vi hvilke løsninger som passer best for kundens bygg, slik at vi får den mest attraktive løsningen.

Klar for fremtiden
Framtidsutsiktene er klare for Kjartan. Han vil fortsette å jage etter de nyeste og smarteste løsningene. Utviklingen skjer raskt, og han vil jobbe mer og mer med fornybare energiløsninger og smarthus.

– DNF ønsker å satse på dette og derfor blir jeg nok her, forteller Kjartan.

En annen ung sørlending, som har funnet veien til Jæren på grunn av jobbmuligheter i DNF, er Kevin Omland fra Kvinesdal. Også han har ambisjonene på plass. Om fem år ser han for seg å være en erfaren prosjektleder som akkurat har fått tildelt et av DNFs nye rekordprosjekter.

Kevin har bachelor i elektronikkingeniør fra Universitetet i Agder, og et årstudium i prosjektledelse fra Høyskolen i Kristiania i Oslo. Det var viktig for ham å ha en teknisk utdanning i grunn, for å så supplere med prosjektledelse.

– Prosjektledelse er noe som er veldig i vinden og etterspørselen etter personer med akademisk utdannelse innen faget øker. Samtidig trives jeg med travle dager hvor man får en enorm variasjon i arbeidsoppgaver der man jobber både i lag og alene, sier Kevin.

Prosjektleder Kevin Omland

Prosjektleder Kevin Omland (24) var nylig prosjektleder for to butikklokaler på Jærhagen kjøpesenter. Her leverer de rør, elektro og ventilasjon. – Det kan være veldig krevende og problematisk siden jobben utføres i et eksisterende bygg. Dette kan føre til flere uforutsette hendelser, men det må man regne med i prosjektarbeid, forteller Kevin.

Mange muligheter i DNF
DNF gir mange muligheter siden bedriften har en god størrelse med flere avdelinger. Mange har byttet stillinger innad i selskapet og det kan være gunstig for å finne ut hva man vil satse på. De ansatte har også flere sosiale aktiviteter som de gjør sammen på fritiden. Pistolskyting, vannski, golf, sykling og motorsport er aktiviteter de ansatte kan være med på. Aktivitetene lager et godt grunnlag for god trivsel og et godt arbeidsmiljø.

I tillegg til det sosiale, setter Kevin pris på å jobbe i en bedrift som satser på flere fagområder.

– Dette gjør det mulig å bevege seg i flere fagområder innad i bedriften. Som prosjektleder ønsker jeg å tilegne meg mye kunnskap innen de andre områdene for å bli en så komplett prosjektleder som mulig, sier Kevin.

Med prosjektledelse-utdanning får Kevin mulighet til å prøve seg i mange forskjellige bransjer. Han  har alltid syntes at byggebransjen har vært interessant.

– Siden byggebransjen er i konstant utvikling og oppdragsmengden bare øker, er det utrolig gøy å ha fått en fot inn forbi her. Jeg er fra en liten bygd, så arbeidssted på Klepp passet meg midt i blinken.

Kevin og Kjartan er ikke i tvil om hvorfor unge mennesker bør velge en jobb i DNF.

– DNF er en utrolig bra arbeidsplass som gir deg god variasjon i fagfeltet ditt, samtidig som du får mulighet til å bli inkludert i andre fagområdet. Det er stor takhøyde og du skal ikke kunne alt fra dag en, forteller de.

 

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere