Nyheter

Jærstudenter trenger næringslivsfaddere

Torsdag 24. august avholdt LINK Jæren studenttreff på Mellombels Ølstove på Bryne. Et spørsmål ble stilt av flere av studentene – hvilke jærske bedrifter som kan bistå under skriving av masteroppgave. Det vil Reidar Hebnes nå finne svar på.

Dato: 25. august 2017 |

– Jeg var litt overrasket over at så mange av de fremmøtte var i slutten av sin utdanning. Flere var allerede på masternivå, og var veldig interessert i å oppnå kontakt med bedrifter for å kunne skrive sin masteroppgave, forteller Reidar Hebnes, næringssjef i Time kommune og representant for LINK Jæren-samarbeidet under arrangementet.

Formell link
Næringssjefen og Oddbjørg Egeland Larsen forteller at de ga flere tips om potensielle bedrifter til studentene, som kom fra et vidt spekter studieretninger, blant annet endringsledelse, vann og miljø, og brønnteknologi.

– Vi i LINK Jæren har likevel bestemt at vi ønsker å spille en enda sterkere rolle i denne prosessen og være en mer formell link mellom studenter med et mastertema og jærsk næringsliv. Derfor er vi nå på jakt etter lokale bedrifter som kan tenke seg å være litt «fadder» for unge, fremadstormende studenter, og bistå til at disse får skrevet gode masteroppgaver, sier Hebnes.

Vinnere på begge sider
Jærske bedrifter har lange tradisjoner for å hjelpe dem som trenger det, og for å dele sin kunnskap og erfaring for å sikre morgendagens arbeidsstokk. Næringssjef Hebnes mener dog at dette vil kunne være et samarbeid som har vinnere på begge sider.

– Erfaring viser at det er stor sannsynlighet for at bedriften etter dette samarbeidet ender opp med en ny, engasjert ansatt, i tillegg til ny, relevant forskning innen det de driver med, og det tror jeg de fleste jærske næringslivsaktører er interesserte i. Interesserte bedrifter kan ta kontakt med LINK Jæren for mer informasjon om hva dette vil omhandle, inviterer Hebnes.

LINK Jæren er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene og næringslivet i Hå, Klepp og Time, og har som mål å fremvise Jæren som et attraktivt sted å jobbe, bo og leve, og å gjøre det lettere for arbeidsgivere og -søkere å finne hverandre

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere