Nyheter

Alle lærlinger 2018

Klar for lærlingplass

I år har 15 stykk fått lærlingplass i Time kommune. Etter søknadsfristen i februar var det over 90 søkere. I juni arrangeres «bli-kjent-dagen» hvor alle de nye lærlingen får muligheten til å treffes.

Dato: 25. april 2019 |

Time kommune har til sammen 33 lærlinger som er fordelt på to år. Oppstart for lærlinger innen oppvekst- og IKT-fag er 1. august og 14. august for omsorgsfag.

– Vi har hatt over 50 intervjuer med veldig gode kandidater og vi har fått valgt fra øverste hylle. Vi hadde 21 flere lærlinger enn i fjor som søkte. Det er stort behov for læreplasser, og vi skulle gjerne hatt flere om det var mulig, forteller lærlingkoordinator Katrine Aure i Time kommune.

Ikke gå glipp av «Bli-kjent-dagen»

I juni er det «bli-kjent-dag» for alle de nye lærlingene. Dette er for å styrke nettverket og tryggheten for oppstarten i læretiden. Her blir det utveksling av erfaringer, mye sosialt og god mat. Målet er å gjøre overgangen fra skolebenken til arbeidslivet litt enklere.

Her er noen av lærlingene samlet i Møllekjelleren på Bryne i 2018.

– Vi spiser god mat og har blant annet invitert to 2. års lærlinger som forteller hvordan det er å være lærling. «Bli-kjent-dagen» har vi i Møllekjelleren på Bryne og den avsluttes med at ordføreren kommer på besøk for å hilse på lærlingene, forteller Aure.

Klikk her for å lese mer om bli-kjent-dagen fra i fjor. 

Lærlingskolen

Første halvår arrangeres lærlingskolen. Lærlingskolen er samlinger – både heldag og halvdagssamlinger – for alle lærlingene i kommunen. Temaer som blir tatt opp er blant annet sykefravær og Akan-modellen, relasjoner i arbeidslivet, kompetanseboken, psykisk helse og rettigheter og plikter.

 

 

Time kommune er med i prosjektet «Menn i helse». Menn i helse er et unikt prosjekt for menn mellom 25-55 år som mottar egnet ytelse fra NAV. Deltakerne får tittelen helserekrutt og det tilbys et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider. Menn i helse er et samarbeid mellom kommune, NAV, fylkeskommune, Fylkesmannen, KS og Helsedirektoratet.

Menn i helse fra venstre: Dahir Mohammed Hassan går videre i Stavanger kommune. Asbjørn Rugland og Terje Egeland går videre i lærlingløpet i Time kommune.

Terje Egeland er deltaker i prosjektet Menn i helse. Han får sjansen til å bli helsefagarbeider med støtte fra NAV.  Les mer om hvordan veien fra å være arbeidsledig til å bli med i Menn i helse her:

– Frem til nå har deltakerne hatt praksis, men skal fra høsten inn i samme læreløp som ordinære lærlinger, sier Aure.

Hovedbildet er fra 2018.

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere