Nyheter

Leverer kvalitet til nye næringer

Depro sin satsing inn mot oppdrettsmarkedet gjør at de får stadig flere forespørsler derfra. Nylig leverte de en spesiallaget fiskefôrkran, og daglig leder Kåre Stokkeland er sikker på selskapets engineeringkunnskap vil sørge for mange flere nye oppdrag fra både oppdrett og andre næringer fremover.

Dato: 14. juni 2017 |

Depro har tradisjonelt hatt sine kunder i olje- og gassmarkedet, men har den siste tiden også rettet seg mer inn mot andre næringer, med bra suksess.

– Kompetansen engineeringavdelingen vår innehar gjør at vi kan utføre oppdrag som andre ikke har kompetanse til å kunne ta på seg. Vi har lang erfaring med å levere skreddersydde løsninger etter kundens spesifikasjoner og behov, og det gjør at vi kan løse utfordringer i alle slags bransjer og industrier, forklarer Kåre Stokkeland, daglig leder i Depro.

Spesiallaget for fôr
Når det gjelder fiskefôrkranen som ble levert i april, skal denne pumpe fiskefôr fra fôrskip til fôrflåter eller fôrtanker på oppdrettsanlegg. Utseendemessig ser kranen relativt standard ut, men den er nøye tilpasset oppgaven den skal løse, og leveres til og med med fjernkontrollsystem.

– Fôret pumpes gjennom kranfundamentet og opp og ut langs kranbommen. Denne må derfor være meget stiv og stabil for å ikke skape lekkasjer i teleskopledd. Blir det knekk i fôrrøret vil det fort koste mye med hensyn til skadet og tapt fiskefôr. Nedetid er uaktuelt, så den spesiallagede løsningen vi har levert er meget godt testet og vi er sikre på at det skal fungere som ønsket, forteller Depro-sjefen.

– Et smart valg
Leveransen består av beregninger, design, konstruksjon, utførelse med testing, samt igangkjøring på skip.

– Depro ble valgt til å løse denne utfordringen fordi vi har bygget opp kunnskap innen løft over mange år. Dette er ikke et kjempestort marked – vi leverer kanskje 1-2 slike anlegg i året, men de har noen unike behov som vi er godt kvalifisert til å finne løsninger på. Våre kunder både i oppdrettsnæringen og ellers er fullstendig avhengig av at systemene deres virker som de skal til enhver tid. Da er kvalitet viktig, og derfor er Depro et smart valg, sier Stokkeland.

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere