Nyheter

Nyttig verktøy for alle bedrifter – LEAN-metoden i praksis

LINK Jæren takker for interessant påfyll hos Gründerarena Jæren på Høghuset, der vi fikk høre Stefan Lund prate om LEAN-filosofien. Vi gleder oss allerede til neste arrangement, og anbefaler alle jærbedrifter å bli med!

Dato: 14. februar 2017 |

For medlemmer av LINK Jæren er LEAN et meget spennende tema, og et nyttig verktøy for bedriftene som samarbeidsgruppen vår består av. Det var god stemning blant deltakerne, og foredragsholder Stefan Lund var flink til å involvere deltakerne i dialog, og hadde forberedt oppgaver som gjorde at vi fikk prøve ut i praksis hvordan LEAN-metoden fungerer.

Verdifull informasjon
Prinsippene og metodene som LEAN-konseptet bygger på er aktuelt for både store og små bedrifter. Selv om tematikken er kjent, er det likevel viktig med påfyll av informasjon om hvordan man skaper en engasjerende, interessant og effektiv hverdag.

Vi drøftet blant annet hvordan å:

– Unngå fallgruver og oppnå varig fremgang
– Bygge et team som er fenomenalt
– Skape holdbarhet gjennom global og lokal kartlegging og standardiseringer av prosesser
– Få mer effektive hverdager ved å bli en verdifull leder og medarbeider
– Sikre gjennomføring og skape mer fornøyde kunder
– Få alle involverte til å kjenne at de virkelig bidrar til et enestående resultat

Stefan Lund har 25 års erfaring innen det å utvikle organisasjoner og mennesker i tråd med LEAN-konseptet. Som leder, coach og konsulent har han hatt ansvar for store LEAN-gjennomføringer innen bedrift- og prosessutvikling. Han har lært av de beste, og har fått kunnskap gjennom samarbeid med Toyota & Kaizen Institute, samt utdanning fra Chalmers Tekniske Høyskole og Universitetet i Bergen. Vi sitter etter foredraget igjen med et verktøy som både ledere og medarbeidere kan bruke til å skape en bedre og mer effektiv hverdag.

Ukentlige gratisforedrag
Gründerarena Jæren avholder hver torsdag gratis foredrag for gründere og næringslivet. Deres visjon er å være en arena for endring, nyskaping og vekst.

– Vi jobber for økt verdiskaping i jærregionen ved at nye, levedyktige bedrifter blir etablert, og ved at det etablerte næringslivet blir tilført lønnsomme produktideer og får tilgang til verktøyene som trengs for sunn vekst, sier prosjektleder Ingrid Roth.

LEAN-foredraget ga mersmak for LINK Jæren, og vi oppfordrer alle regionens bedrifter til å delta på arrangementer hos Gründerarena Jæren. Det kan man få mye utav!

Se aktivitetsplan og finn påmelding her: http://grunderarenajaren.no/aktivitetskalender-liste/

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere