Nyheter

Satser på ung arbeidskraft

Lærlingeplasser er utrolig viktig for å sikre fremtidens kompetanse, og her på Jæren er vi heldige som har aktører som gjør sitt ytterste for å gi ungdommen en sjanse til å komme seg ut i arbeidslivet. 15. august åpnet Risa AS sitt nye lærlingesenter på Heskestad.

Dato: 25. september 2016 |

Risa AS ønsker å vise at anleggsbransjen er en attraktiv arbeidsplass også for de unge. Selskapet har i mange år prioritert lærlinger og utviklet selskapet til å være en populær plass for de unge både under læretiden og etter avlagt fagprøve. 
 
– Dette er en viktig personlig sak for meg. Det planlegges mange store utbygginger i vår region i årene framover. Vi er en industriell aktør som planlegger for framtiden, og vi skal være en sterk norsk leverandør. Dette er et evighetsprosjekt som aldri tar slutt, og da kommer vi ikke utenom de unge, sier Bjørn Risa, som forteller at det nye lærlingesenteret skal føre til en dobling av læreplasser i bedriften – fra 25 til 50.  
 
Lange dager med mye læring 
Målet er at rundt ti prosent av arbeidsstokken i Risa AS skal være lærlinger. På Heskestad tilbys disse lærlingene muligheter for læring og trening i fag som vei og anlegg, fjell og bergverk, maskinfører, og administrasjon. Her skal opp til 30 lærlinger bo og trene på fagene i opptil to måneder. 
 
Det er dårlig med mobil- og internettdekning her så det blir lange dager med jobbing til åtte om kvelden, sa Risa med et smil under åpningen av lærlingesenteret 25. august. 
 
Så lærlingene skal ikke kjede seg, og etter avsluttet arbeidsdag blir det også mulighet for å bruke selskapets gravemaskinsimulator. 
 
Den som bruker simulatoren mest får en ukes opphold i Syden, lovet Risa-gruppens eier. 
 
Rekorder og nye markeder 
Det er smart å ha dyktige, unge arbeidere klare til å gjøre en skikkelig innsats, spesielt for Risa AS. Selskapet har nå nemlig en historisk høy ordrereserve, med ordre for 2,2 milliarder kroner.  
 
Vi har brukt ventetiden mens markedet var litt dødt på grunn av nedgangen i oljå til å gå inn i nye markeder som energi, tunnelrehabilitering, vann og avløp, og ikke minst samferdsel. Nå ansetter vi nye kollegaer ukentlig, for her blir det travelt fremover. Da er det jo også veldig fint at fremtiden til selskapet er i ferd med å modnes og opplæres på Heskestad, smiler Risa. 

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere