Smart jordbruk fra Kverneland Group

Plogfabrikken på Klepp satser mye på innovasjon, og forskings- og utviklingsdirektør Per Varhaug viser stolt fram vårens store nyhet: i-Plough, som inneholder alt fra GPS-oversikt, og alt er lett tilgjengelig fra touchscreen i kabinen. 2500 i-Plough® er siste tilskudd fra produktlinjen på verdens største plogfabrikk hos Kverneland Group Klepp. Plogen har allerede vunnet mange priser internasjonalt, blant annet «Machine of the Year» på verdens største landbruksmesse i Tyskland.

– Plogen er bygget opp med integrert elektronikk for å måle GPS-posisjonen, slik at bonden kan pløye jorden med millimeterpresisjon, og har mulighet til å gjøre alle nødvendige justeringer fra kabinen. Dette er noe bøndene både på Jæren og ellers i Norge og Europa har tatt imot med stor entusiasme etter at produktet ble lansert i 2016. Plogen er nå tatt i bruk i mer enn 10 land, forklarer Per Varhaug, som lover at R&D-avdelingen hos Kverneland Group Klepp vil ha mye spennende å by på innen smart farming fremover.

Utvikling for fremtiden
Per sier at selskapet har satset mye på å bygge opp en moderne utviklingsavdeling som skal garantere at Kverneland Group ligger i forkant av behovene i jordbruket – og at det er plass til flere gode hoder i det miljøet.

– Gjennom vår lange, stolte historie har vi bygget opp en utrolig sterk kompetanse, og utviklet teknologier og teknikker som har gjort våre ploger verdensledende. Vår høye kvalitet gjør at kunden velger oss fordi han på lang sikt får igjen for investeringen, forteller utviklingsdirektøren.

Han fastslår at utvikling av nye, smarte, brukervennlige produkter er veien fremover for Kverneland Group, samtidig som de skal beholde de kompromissløse kvalitetskravene de har.

– i-Plough er et godt eksempel på det. Den er proppet full av teknologiske hjelpemidler og smarte løsninger som gjør arbeidet enklere for bonden, men under alt er den fremdeles en Kverneland-plog, noe som er synonymt med «høy kvalitet» og «redskap som får jobben gjort», sier Varhaug.

Jærbladet var i mars ute og filmet den revolusjonerende plogen i aksjon – det klippet kan du se her: https://www.youtube.com/watch?v=uoSNweqLoDs

 

Bli med i Link Jæren

Hold deg oppdatert på det som skjer

og få oversikt over ledige stillinger på Jæren

Ja! Jeg vil være en del av Link Jæren:

Meld meg på nyhetsbrev
Følg Facebook-side
Meld meg inn i LinkedIn-gruppa
Partnere