Attraktivt fagmiljø hos Depro

Renate Tråsavik er HR manager hos Depro på Bryne. Hun mener de er ett av mange spennende fagmiljøer på Jæren med mye spisskompetanse. Det trekker enda flere fagfolk til bedriften som vokser jevnt og trutt.

– Depro produserer, vedlikeholder, selger og leier ut verktøy til fjernstyrte subsea-operasjoner. At vi både har prosjektorganisasjonen og produksjonsavdelingen under samme tak, er unikt i lokal sammenheng. Det bidrar også til et mer allsidig og spennende fagmiljø, sier hun.

– For oss betyr det mye å holde til på Jæren. Vi får de flinke hodene som bor lokalt og ikke vil pendle til Forus og Stavanger. Våre medarbeidere bor fra Randaberg i nord til Ogna i sør og alle har den samme entusiastiske holdningen til å brette opp ermene og stå i det. Slagordet vårt «Consider it done!», er en god beskrivelse av den jærske mentaliteten og arbeidskulturen du finner hos Depro, sier HR manageren.

Den gode drøsen og det sosiale miljøet er også noe av det som kjennetegner Depro. I matpausen er det stort engasjement rundt bordene, men det er sjelden jobb det handler om. Bedriften har i mange år hatt en lidenskapelig gjeng som brygger øl. Derfor har Depro nå eget inhouse bryggeri og tappetårn som brukes flittig i sosiale sammenhenger. Bedriftsidretten står også sterkt, og det er slett ikke bare fotball og håndball det går i. Padeltennis, golf og kystjegerløp er noe av det de tilbyr, og nylig hadde de konkurranse der alle medarbeiderne skulle gå minimum 10 000 skritt hver dag.

– Flere av dem som begynte i jobb her i løpet av fjoråret sier at de er positivt overrasket over det sosiale i bedriften. At det skal være stor takhøyde og at folk skal kunne le og kose seg på jobb, har vært filosofien i Depro fra første dag. Men vi ser ikke etter bestemte personlige egenskaper når vi ansetter. Det viktigste for oss er at de liker jobben, sier hun.

Framover vil Depro trenge flere ingeniører, prosjektledere og fagarbeidere. Tidligere har de ikke trengt å ta de store grepene for å få tak i folk, men ser at konkurransen om de gode hodene blir stadig større. Det er også vanskeligere å få lærlinger.

– Vi har tidligere tatt inn to lærlinger, men dette året fikk vi ingen, til tross for tett og godt samarbeid med Bryne vgs. Derfor tror jeg at Link Jæren vil gjøre det enklere for oss å nå ut til flere. Bryne og Jæren har etter hvert mye å tilby nyutdannede både når det gjelder spennende arbeidsplasser og et stadig rikere kulturtilbud. Dette har vi alle et ansvar for å promotere. Ved å samarbeide med andre bedrifter og kommunene på Jæren vil vi få mye mer synlighet i miljøer hvor vi kan rekruttere flere gode hoder, sier hun til slutt, og legger til at «flinke hoder» gjerne må ta kontakt selv om det ikke skulle være lyst ut noen stillinger hos Depro der og da.