«Er Jæren noe sted å bo, egentlig?»

Ikke hvis du er avhengig av trafikkstøy, svevestøv og neonlys. Men setter du pris på frisk og freidig natur, flammende solnedganger, vitale nærmiljø og mennesker som har åpenhet på brødskiva, vil du trives her. Jæren er no bullshit – formet av hender med jord under neglene og bebodd av hjerter som banker for både hverdagsgleder og store drømmer.

Blåser gjør det, både ofte og friskt. Trær har lært seg å vokse på skrå, surfere har lært seg å ri på bølgene som havvinden designer for dem.

Og ja, du må tåle at det av og til ligger en traktor foran deg i vegen. Eller at bonden finner på å gjødsle jordet den dagen klesvasken din henger til tørk. Men gjør det noe, egentlig?

På Jæren venter det trygge bygdelivet der de fleste kjenner hverandre og gir en hjelpende hånd når det trengs. Lag og organisasjoner i alle fasonger ønsker nye fjes velkommen.

Redd for urban abstinens trenger du ikke være. Bryne er byen vår, og byr på handel, kultur og uteliv i ulike varianter. Og vil du ut på reise, er nærmeste togstasjon aldri langt unna og veien til flyplassen kort.

Jobbe her? Valgmulighetene er like åpne som landskapet, med spennende stillinger både i næringslivet og offentlig sektor. På Jæren har arbeidsvilje og oppfinnsomhet dype røtter; stolte bedriftshistorier lever side ved side og er klar for nye kapitler.

Og selv om du sikkert vet det, la oss si det likevel: Du får så mye mer for pengene når du velger å bo et stykke unna storbyer og pressområder!

Se også

Det gode liv på Jæren

Jobbe, bo – og leve. Jæren er et teppe for sansene, sydd sammen av opplevelser og inntrykk i alle farger og fasonger.

Kultur og byliv

Fra Garborg til Kaizers. Fra toppfotball til traktorpulling. Fra softis til sushi. Fra morgen til kveld!