Line og Per Gunnar nyter utelivet på Lye

Nei, det er ikke det urbane utelivet de mener, det finner de på Bryne, men begge stortrives utendørs. På Lye er turterrenget nesten rett utenfor døra, og huset de flyttet inn i høsten 2022, har kjempegod uteplass.

Begge jobber for Nordic Steel på Bryne, men det tok noen år før de vurderte å flytte fra Stavanger til Jæren.

Line Steinnes er Supply Chain Manager, oppvokst på Sand i Ryfylke, men har bodd i Stavanger hele voksenlivet. Per Gunnar Rønning leder salg og marked, og kommer fra Spjelkavik på Sunnmøre. Også han har vært knyttet mot Stavanger og bylivet helt siden han kom til Vatneleiren i 1990, for å avtjene førstegangstjenesten.

– Hovedgrunnen til at vi flyttet til Jæren var for å komme nærmere arbeidsplassen. Det gikk tross alt en drøy time i kjøring til og fra jobb hver dag, sier Line. – Og det er bortkastet tid. Hvorfor kjøre til ingen nytte? Nå kan vi sykle til jobben like kjapt som vi kjørte før vi flyttet, legger Per Gunnar til.

Selv var han fast bestemt på at dersom de skulle flytte, så skulle det være til et sted som var nær en jernbanestasjon. Men sansen for å være mest mulig ute, gjorde at huset på Lye var helt perfekt. Her kan hele fasaden på huset åpnes i tilknytning til terrasse og hagestue, og turmulighetene i nærområdet er fantastiske. At det også er god bussforbindelse til Bryne, gjør Lye enda mer sentralt og attraktivt.

– Står du på toppen av Lyefjell, 254 meter over havet og ser utover på en klar dag, ser du Skudenes i nord og fyret på Eigerøy i sør. Nesten hele lengden av Rogaland! Og snur du 180 grader har du vakker fjellheim i hele synsfeltet. Vanvittig flott. Nærheten til strendene, til fjellet, til det hyggelige bylivet på Bryne, eller til jernbane og flyplass om du vil ut i verden, er unikt på Jæren. Du er på landet, men likevel utrolig sentralt, sier Per Gunnar.

– Når du kommer fra en by trenger du også litt av by-tilbudet sånn som kino, restauranter, uteplasser og handel, sier Line. – Bryne er en by, bare i mindre format. Her er det ikke så travelt. Folk har et annet lynne. De er åpne og interesserte, og stolte av å være herfra.

Per Gunnar hiver seg frampå: – De er stolte av det som blir skapt. Både det de har fått til selv og det andre har skapt. Folk bryr seg og det er lite misunnelse. Det merker vi også i Nordic Steel. Alle de 120 medarbeiderne ønsker å bidra, og vi bygger stein på stein så det skal være en solid og god arbeidsplass. Det er travelt, men på en annen måte. Det er kundens behov som er drivkraften, mer enn pengene. Løsningene går foran, det gir sterkt eierskap både til kulturen, bedriften og produktene. Helt magisk!